понеділок, 10 лютого 2014 р.

ІІІ засідання методичного об'єднання вчителів 3-х класів


    У Національній доктрині розвитку освіти України зазначається необхідність розвитку ініціативи та творчого пошуку педагогів.  Зміни суспільного життя країни вимагають від педагога нових підходів до навчально – виховного процесу, оновлення форм та методів діяльності.
   Методичне об’єднання вчителів 3 – х класів, яке відбулося 5 лютого, пройшло під гаслом « Від творчого вчителя до творчого учня». 
   Учитель – найвище звання, що існує в суспільстві.  Людина починається з матері, а з учителем вона продовжується. Тільки творчий учитель, творча особистість може навчити і виховати творчу особистість учня.  Школа є тією лабораторією, де навчають і виховують, відкривають можливості кожної дитини, допомагають їй розвивати власні потреби. А яка школа без досвідченого,   мудрого, творчого вчителя?  Плани вчителя розраховані на віки, адже його завдання – навчання і виховання майбутнього.
    Ще В. О. Сухомлинський зазначав , що робота вчителя -це   творчість, а не буденне «зштовхування» знань у дітей. Він підкреслював, що справжній учитель – майстер не може жити без творчості і закликав вчителів пам’ятати головне правило педагогічної діяльності : “ Обдаровані й талановиті всі без винятку діти».
     Під час проведення засідання МО   вчителі переконалися в потребі працювати творчо і з натхненням, обговорюючи питання творчої вітальні.  


Черевко Н. М. познайомила присутніх з особистісно орієнтованим підходом до розвитку мовленнєвої компетентності й творчих здібностей учнів;   




Желдакова О. М. розповіла про впровадження елементів логіки на уроках української мови і презентувала методичний посібник;   





Розум С. А. наголосила на важливості формування ключових компетентностей в учнів початкових класів;   





Кемберденко Т. Ю. підкреслила значення розвитку творчої активності учнів на інтегрованих уроках.
   






 Із захопленням вчителі подивилися урок позакласного читання  «Зима – чарівниця», який продемонстрували учні 3 класу ЗОШ № 9 і вчитель Басанська В. А. і ще раз переконалися, що особистісні якості найяскравіше виявляються у творчості, яка забезпечує цілісну самореалізацію.


  









 Методист міського відділу освіти Кострикіна В. В. представила презентацію на тему « Методична компетентність вчителя початкових класів».

   Підсумовуючи свою роботу, вчителі МО  зазначили,  що розвиток творчих здібностей є складною педагогічною проблемою, що може бути успішно розв’язана на основі створення оптимальних умов розвитку творчих здібностей.                                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар