четвер, 5 грудня 2013 р.

ІІ засідання методичного об'єднання вчителів 3-х класів


  5 грудня 2013 року відбулося засідання методичного об’єднання вчителів 3-х класів.
  Під час проведення круглого столу, який був присвячений педагогічним ідеям В. О. Сухомлинського, було з’ясовано, що у працях великого  педагога містяться майже всі положення, що можуть бути покладені в основу сучасної концепції особистісно орієнтованого навчання й виховання.  
   Головною метою навчально – виховного процесу В. О. Сухомлинський вважав всебічний розвиток особистості. Вся система поглядів В. О. Сухомлинського побудована на принципі неповторності кожної дитини.  Саме з цього випливає положення про дитину як найвищу цінність.
  Під час обговорення педагогічних ідей великого педагога вчителі Розум С. А. , Бесараб В. М. , Народовська О. М. , Данівська З. Г.  розкрили такі принципи особистісно орієнтованого навчання як:
·       неповторність кожної дитини і відсутність нездібних дітей;
·       індивідуалізація навчально – виховного процесу;
·       отримання позитивних почуттів від навчання;
·       людяність, чуйність і тактовність по відношенню до дитини;
·       розуміння оцінки знань учнів як інструмента виховання.
 На  засіданні методичного об’єднання також був присутній вчитель – логопед Литвиненко Л. М., яка розкрила питання про порушення писемного мовлення, обумовлене загальним недорозвитком дитини.
   Вчителі також переглянули і обговорили презентацію вчителя Ленець Вікторії Валентинівни на тему: « Використання інтерактивних технологій як засобу розвитку творчого мислення»

Немає коментарів:

Дописати коментар