пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

ІІ засідання ММО вичтелів 1-х класів

"Освіта може й повинна починатися
 з першого проблиску думки в дитини"
Д. Писарев

Початок навчання дітей у школі завжди порушує чимало питань. Яким воно буде для малюків? Як вони адаптуются в новому житті? З яким настроєм почнуть навчання? Це питання, які непокоять усіх.
Саме цим птанням та питанням організації навчально-виховного процесу в перших класах і було присвячено ММО вчителів 1 класів, яке відбулося 4 листопада в ЗОШ № 11
На засіданні ММО були розглянуті особливості проведення уроків в 1-х класах. Свої рекомендації щодо методики проведення уроків надала методист меодичного кабінету Управління освіти Кострикіна В.В.
Басанська В.А., вчитель ЗОШ №9, нагадала вчителям про структуру уроків навчання грамоти і поділилась  своїм досвідом роботи у проведенні цих уроків.
Про передумови успішної адаптації першокласників, можливі наслідки дезадаптації та про допомогу дитині подолати дезадаптацію доопвіла керівник ММО Бесараб В.М.
Велика увага на засіданні була приділена обговоренню змін в навчальних  для учнів 1 класу. Було відмічено, що зміни в навчальних програмах були внесені з метою розвантаження учнів.
Багато часу було відведено обговоренню питання вербального оцінювання першокласників. Всі члени ММО поділилися своїм досвідом і знахідками з цього питання.
Про особливості навчання письма ліворуких дітей доповіла Колісник Т.В. Вона ознайомила вчителів з практичними рекомендаціями щодо навчання ліворуких дітей.
Засідання ММО вчителі 1-х класів пройшло цікаво і плідно для всих його членів.

Зміни до навчальних програм. 1 клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар